Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschap

Een zwangerschap. Een natuurlijk gebeuren. Ook een gebeuren dat je leven behoorlijk in de war schopt. Vooral wat betreft je hormonen. Jij staat onder veilige controle van je verloskundige, arts of gynaecoloog. Toch komen er tijdens het verloop van de zwangerschap van die onbeduidende “ongemakkelijkheden” voorbij. Dit gaat over zodra jij jouw kindje in je armen sluit. Maar tot die tijd wordt er vaak niet bij stil gestaan dat de Complimentaire zorg een welkome bijdrage kan leveren voor het welzijn van moeder en het ongeboren kind.

Ondersteuning

Ondersteuning mogelijk 

1) Het kan verlichting geven wanneer er door het groeien van jouw kindje en een veranderde houding spanning ontstaat in borst-, nek- of schoudergebied.

2) Stemmingswisselingen en emotionele instabiliteit door hormonale veranderingen kan soms een sterk gevoel van onbehagen teweeg brengen. Een zachte en veilige hormoonbehandeling op de voeten kan hier rust in aanbrengen.

3) Het lymfestelsel in balans brengen of houden kan oedeemvorming tijdens een zwangerschap zoveel mogelijk voorkomen of anderzijds verminderen. Vermindering van oedeem kan tevens een gunstige invloed hebben op je bloeddruk. Heel belangrijk item.

4) Wanneer de tijd van bevallen lijkt te naderen is het een mooi moment om door een behandeling rust en ontspanning aan te brengen. Neem zo mogelijk nog een moment om te relaxen.

Na de bevalling

Voor het herstel van de jonge moeder is het goed om na de bevalling de hormonen uit te balanceren, te ontspannen, de stoelgang weer op gang te brengen, overbodige stoffen af te voeren, stimuleren van borstvoeding. Om het net allemaal wat gemakkelijker te maken.

Ontzwangeren

Soms lijkt het na enige tijd maar steeds niet te lukken. Je blijft moe en futloos. Dit kan veroorzaakt worden door het nieuwe van het moederschap, te weinig slaap, maar ook doordat je hormonen nog wat langer van slag blijven. Ontzwangeren heeft tijd nodig. Neem gerust weer contact op.

Vroeggeboorte

Een vroeggeboorte of miskraam kan een intense impact hebben. Juist dan kan er sprake zijn van een ontregelde hormoonhuishouding. Iets waar op dat moment helemaal niet mee bezig bent. Een paar hormoonbehandelingen in een fijne ontspannende sessie kan je misschien helpen net wat beter de draad weer op te pakken. Ook hier geldt het belang van ontzwangeren.

Moeder en kind 

Bij een behandeling van de moeder na de bevalling is het mogelijk om extra aandacht te geven aan de baby wanneer die bijvoorbeeld veel huilt of onrustig is, last van darmkrampjes of obstipatie heeft. Voor een baby kan een korte aanraking van reflexpunten al veel doen en zodoende is het voor een reflexzonetherapeut eenvoudig de ouders enkele aanwijzingen te geven om rust aan te brengen. Neem dan gerust jouw baby een keer mee. Een behandeling met je baby op jouw buik is een prachtige ervaring. (Meer info zie: Moeder en Kind)

Aanvullende Regenesis-Healing Therapie  *voor, *tijdens en *na de zwangerschap

*Je brein, je onrust omzetten tot een staat van diepe rust door een heerlijke hoofdmassage.

*Je energie wat oppeppen door het zogenaamde “Energierondje” in te zetten. Een behandeling die vaak in elke situatie welkom is, maar zeker in geval van zwangerschap. Een cadeautje voor jezelf.

Breder inzetten

Veel van de aan zwangerschap gerelateerde klachten kun je terugvinden tijdens de overgang of bij andere aandoeningen. Inzetbaar en effectief bij verstoring van Hormonen en het vasthouden van Vocht.

Uitgebreide informatie

Mijn bijscholing Zwangerschapsreflexologie heb ik gevolgd bij Carla Huis in ’t Veld. Een van de weinige docenten in Nederland die lesgeeft aan Verloskundigen en Reflexzonetherapeuten over Complementaire ondersteuning bij zwangerschap. Dus ook aan Regulier opgeleidde professionals. Meer en uitgebreide informatie kun je vinden op de  site van Carla Huis in ’t Veld.  https://www.integralereflexologie.nl/zwangerschaps-reflexologie