Werkwijze

Eerste consult

Bij een eerste consult begin ik met een intakegesprek en het verkennen en in kaart brengen van je voeten. Als er voldoende tijd is maak ik tevens een spanningspatroon; dit is het in kaart brengen van mogelijke spierspanning. Tijdens deze eerste sessie kunnen al reacties optreden.

Vervolgbehandelingen

Op basis van het onderzoek stel ik in een vervolgbehandeling samen met de klient een behandelplan vast. Een behandelplan kan afhankelijk van je reacties zonodig en te allen tijde bijgsteld worden. Meerdere vormen van Reflexologie kunnen deel uitmaken van een behandeling en geven extra mogelijkheden.

Tijd en aandacht

Vergrijzing en een groeiende druk op onze gezondheidszorg nopen soms tot verregaande maatregelen om het betaalbaar te houden. Zelfzorg-websites en consulten per e-mail blijken in sommige situaties uitkomst te bieden en positief te werken. A-health is een nieuwe trend van zorgverlening.

Professionaliteit maar vooral PERSOONLIJKE AANDACHT staat bij mij nog altijd voorop, maar daarnaast vind ik het belangrijk om voldoende tijd te nemen voor de klient. Een vervolgbehandeling begin ik altijd met aandacht voor eventuele reacties op een vorige behandeling. Een behandeling duurt daarna ongeveer een uur. De klient krijgt na de behandeling rustig de tijd om even “bij te komen”. Dit betekent dat de duur van een vervolgbehandeling ongeveer op 1 1/2 uur uitkomt .

Juist omdat veel klachten en kwalen ontstaan door stress, door onvoldoende aandacht voor eigen gezondheid en welzijn, kan het nuttig zijn om te kiezen voor een therapie waarin het woord “haast” niet van toepassing is. Mijn werkwijze is hier op afgesteld.