Tinnitus & oorkaarsen

Ik gebruik de originele BIOSUN-oorkaars. Dit product wordt nog steeds naar traditioneel recept van de Hopi-Indianen gemaakt. Zorgvuldig en deels met de hand vervaardigd. Verschillen in kleur en lengte wijzen op kwaliteitsmerk van handwerk en een speciaal predicaat van dit pure natuurproduct.

Waardevolle honingextracten, natuurzuivere katoen, geneeskrachtige Indiaanse kruiden waaronder vooral salie, hertshooi en kamille garanderen een constante en hoge kwaliteit.

Ik gebruik de originele BIOSUN-oorkaars

Ervaringsdeskundige

Behandelingen met oorkaarsen kan ik als “ervaringsdeskundige” van harte aanbevelen. Ik was al jaren bekend met luchtwegproblemen en vaak andere ontstekingen zoals holtes en oren. Na een flinke griep in 2013 kwam er plotseling LFG (Laag Frequent Geluid) bij. Dit geluid kun je het beste duiden als een zware bromtoon en/of een dreunende toon die je m.n. ’s nachts hoort en die je danig uit je slaap kan houden. De laatste jaren ook nog eens een toenemende slechthorendheid. Veel geprobeerd, maar niets hielp afdoende. Al met al werd ik hier niet blij van. Tot ik hoorde van een behandeling met oorkaarsen. Resultaat: beter slapen, sterke verbetering van mijn gehoor, nauwelijks nog last van de “bromtoon”, geen ontstoken holtes meer. Een wereld van verschil.

Toepassingen

Oorkaarsen kunnen worden ingezet als hulpmiddel om je holtes en oren schoon te maken en schoon te houden. Aanbevolen bij o.a. tinnitus, LFG of zware bromtoon, gehoorproblemen, slechthorendheid, sinitus (ontstekingen van de holtes), verkoudheid. Het werkt tevens heel ontspannend.

Behandelingen

Het is aan te raden om te beginnen met een serie van vijf behandelingen zomogelijk binnen een tijdsbestek van ongeveer een week. De eerste behandeling bestaat uit een voorbereidende gezichtsbehandeling /lees “zintuigen” en het behandelen met oorkaarsen. Duur is 60 minuten. Dit nog een keer herhalen in de derde of vierde behandeling. De overige behandelingen alleen met oorkaarsen. Duur ongeveer 30 minuten. Zonodig deze serie na 4 à 6 weken nog eens herhalen.

Voor preventie en onderhoud kan het nuttig zijn regelmatig twee achtereenvolgende behandelingen in te plannen. Uiteraard bespreek ik als therapeut met jou als cliënt de mate van herhaling.

Tarieven

-Vast tarief voor de serie van vijf behandelingen: 285 euro.

-Losse tarieven voor behandeling alleen met oorkaarsen, duur ongeveer 30 minuten: 50 euro

-Losse tarieven voor een voorbereidende gezichtsbehandeling inclusief het behandelen met oorkaarsen, duur 60 minuten: 70 euro

Dit is exclusief de oorkaarsen. Deze heb ik op voorraad. Uiteraard kan je ook zelf bestellen bij Merkala.nl.

Bij een aanvullende verzekering worden mijn behandelingen (per sessie) deels vergoed bij bijna alle zorgverzekeraars. Beter eerst even checken als je twijfelt.