Complementaire behandelingen van (ex)kankerpatienten

Complementaire of alternatieve therapievormen voor mensen met kanker mogen nooit een vervanging zijn voor reguliere behandelingen. Het kan echter heel ondersteunend werken. Reflexzonetherapie en Regenesis-Healing zijn zulke ondersteunende therapieën die kanker niet kunnen genezen, maar wel de bijwerkingen van het zware reguliere traject een stukje dragelijker maken. Ook wanneer je klaar bent met je behandelingen en je de draad van je gewone leven zo gauw mogelijk weer op wilt pakken kan dit een enorme positieve boost in het herstelproces geven.

Kanker … en dan treft het jou

Tijdens chemokuren

Tijdens chemokuren, soms nog aangevuld met immunotherapie, krijgt een patiënt veel gifstoffen binnen die niet alleen de lastige kankercellen behoren te doden, maar ook aanzienlijke schade aanrichten aan gezonde cellen en weefsels. Reflexzonetherapie zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de toegediende medicijnen gemakkelijker in het bloed opgenomen kunnen worden. Door de ontgiftende werking van deze therapie krijgen niet-werkzame-delen van het medicijn en de beschadigde cellen sneller de kans om af te vloeien.

Tijdens bestralingen

De tijd van bestralingen is een intensieve periode waarin meestal weinig energie en tijd overblijft om nog iets anders te ondernemen. Toch loont het de moeite om als je de kans krijgt je ook dan een paar keer te laten behandelen door een reflexzonetherapeut. Hoe sneller de beschadigde cellen worden afgevoerd, hoe minder de gevolgen zullen zijn voor je leven na je kanker!

Als je “klaar” bent

Na de behandelingen, zeker als er voor of ergens tussendoor ook een operatie heeft plaatsgevonden kun je wel een extraatje gebruiken. De inzet van Integrale Reflexzonetherapie gaat door met het broodnodige ontgiften van je lijf want je bent er nog niet. Voordeel is dat de cliënt het hierdoor meestal net even iets beter aan kan, de opgelopen en onvermijdelijke restverschijnselen deels sneller te boven komt, beter slaapt, minder moe is en beter kan ontspannen en heel belangrijk: vaak komen emoties dan los! Gun die tijd voor jezelf. Zie het als een cadeautje. Je hebt het verdiend na een heftige en moeizame periode in je leven.

In sommige ziekenhuizen

Er zijn inmiddels enkele ziekenhuizen in ons land waar reflexzonetherapeuten als zzp-er op oncologische dagcentra werken. Maar meestal staat de deur voor ons therapeuten nog niet open, zelfs nog niet op een kier. Hoe jammer. Hoeveel zou dit kunnen bijdragen aan het welzijn van kankerpatiënten tijdens chemokuren wanneer dit meer geaccepteerd en uitgedragen zou worden.