Nek- en Schouderklachten

“Veel mensen worden ziek omdat ze het te druk hebben. Anderen hebben het te druk om ziek te zijn”

Herken jij jezelf in deze tekst, beweeg je te weinig in combinatie met teveel computerwerk, teveel stress misschien? En dan is het opeens “au”! Zie je een link naar je nek- en schouderproblemen? Wil je dit nu eindelijk eens goed en ook nog eens op een prettige manier aanpakken? Lees dan verder!

Een Meridiaanbehandeling (zie elders op deze pagina) in combinatie met Voetreflex kan deze klachten aanzienlijk verminderen. Het gaat hierbij om activeren, ontspannen en loslaten. Echt een verwenmoment voor jezelf en je gaat de volgende dag ook nog eens ontspannen naar je werk!

Ik heb het niet zo op protocollen maar ga in grote lijnen vaak als volgt te werk: Een massage van nek en schouders. Voor de schedelrand gebruik ik een speciale vibrerende techniek die langs de wervelkolom doortintelt tot in je tenen. Activeren van acupunctuurpunten (met mijn vingers uiteraard) in het schoudergebied en op het hoofd. Je schouders ontspannen en worden warm, dit zorgt voor een betere doorbloeding. “Onderweg” naar je voeten pik ik meestal een paar ontgiftingspunten op. De inmiddels opgebouwde spanning in kuiten en voeten worden daarna lekker weggemasseerd. Soms wijk ik af van deze “route”, want mijn handen volgen altijd mijn gevoel en dat kan als het nodig blijkt zomaar een andere weg in slaan.

Klinkt dit prettig of klinkt dit prettig? Het werkt in ieder geval wel!

Ook deze behandelingen worden (deels)vergoed door je zorgverzekeraar wanneer je aanvullend verzekerd bent. Verwijsbrief van je huisarts is niet nodig. Na een eerste intake duren de vervolgbehandelingen een uur.