Moeder en kind

Uit de nieuwsbrief van de VNRT. District Noord Nederland

Carla Huis in ’t Veld heeft op 6 november 2015 een boeiende bijscholing in Assen verzorgd: “Verbinding moeder en kind en het belang van een goede start”.

Verbindingsbeleving

Verbinding moeder en kind en het belang van een goede start

Verslag namens de Bijscholongscommissie

In de ochtend was het theoriegedeelte waarbij Carla ieder van ons wist te raken met een mix van ervaringen uit de praktijk en haar eigen persoonlijke ervaringen. In de middag gingen we aan de slag met de lemniscare-voetmassage.

Mede doordat we in de ochtend al in ons gevoel geraakt waren, konden velen tijdens de massage en het masseren in een diepe ontspanning raken.

Een van de deelneemsters, Jenny Schipper, had vrij snel na deze dag een prachtige ervaring met het behandelen van moeder M en haar baby J. Jenny heeft hiervan een verslagje gemaakt voor de nieuwsbrief van de VNRT. Met bijgevoegde foto. Het was een fijne dag in het hoge noorden en we raden deze dag zeker aan voor de andere districten. Dank je Carla! (Namens de commissie Bijscholing)

Verslag van Jenny Schipper

Begin november heb ik de bijscholing “Verbinding moeder en kind” van Carla Huis in ’t Veld gevolgd. Een fantastische dag van leren, inzichten, voelen, verbinden. In het teken van verbinden hebben wij de Lemniscaat aangeleerd, voor mij een herhaling van een eerdere bijscholing van Carla.

Precies een week later stond er in mijn agenda een afspraak gepland. Hoe zo gepland … dit moest zo zijn! Het ging om een jonge moeder die na een moeizame zwangerschap van 38 weken werd ingeleid voor de bevalling. Daarna volgde een stressvolle kraamtijd voor moeder en kind. Beiden kwamen niet tot rust, de baby huilde veel en dat vooral ’s nachts. De moeder had m.n. het gevoel dat haar hormonen flink van slag waren. Zij had van mijn ervaring met zwangerschap en ontzwangeren gehoord. Vlak voor de afgesproken datum kreeg ik een mailtje of zij eventueel haar baby ook mee kon nemen voor behandeling. Helemaal goed natuurlijk.

Het was even zoeken naar de juiste modus voor een verbindende behandeling. De baby op de buik van de moeder gelegd. Eerst de baby behandeld met een Lemniscaatmassage op haar rugje tot zij rustig werd. Daarna met een slapende baby op haar buik voor de moeder een Lemniscaatbehandeling en het uitbalanceren van de hormonen. Deze behandeling na een paar weken nog een keer herhaald. Tussen door is deze moeder nog een keer geweest voor een ontspannende behandeling lekker alleen voor haarzelf

Verslag van de moeder ruim een maand later

Hallo Jenny,

Het gaat hier uitstekend. Baby J. begint te brabbelen en lacht ontzettend veel. Het is nu eindelijk echt genieten.

Hierbij mijn verhaal: onze dochter is in oktober 2015 geboren. Na een zware zwangerschap, een ingeleide bevalling en haar maar vier dagen thuis te hebben gehad werd zij weer opgenomen in het ziekenhuis omdat zij niet goed dronk. Hier kreeg zij een sonde toegediend en na een week mocht zij met sonde mee naar huis. Deze opstapeling van situaties was voor mij emotioneel heel zwaar maar ook voor de baby uiteraard. Bij thuiskomst was ze dan ook nog wat onrustig, niet gauw tevreden als ik haar troostte. Wij zagen ook dat onze dochter last had van krampjes, dus alles maar geprobeerd om het dragelijker voor haar te maken maar niks hielp.

Toen kwam ik in contact met Jenny. En wat was dat een geschenk. Ik lag met J. op mijn borst bij Jenny in de stoel en het voelde magisch, alsof ze alle spanningen bij ons beiden weg nam en de baby haar energie ook via mijn lichaam begon te stromen. We werden samen één.

We hoefden niks. Gewoon even helemaal ontspannen. Gewoon even samen zijn. Die dag erna was J. zo ontspannen zoals een baby hoort te zijn maar de volgende dag was ze weer terug bij af. Dit heeft ons in laten zien dat er meer was dan alleen krampjes. Na een bezoek aan de chiropractor (via via geïnformeerd) bleek zij het kiss-syndroom te hebben. Hier heb ik ook met Jenny over gemaild. Bij de chiropractor heeft J. vijf behandelingen gehad. Dit heeft haar ontzettend goed geholpen. Na deze behandelingen zijn J. en ik nog een keer bij Jenny geweest om weer zo’n fijne verbindingsbehandeling te beleven. Ook dit maal was het heerlijk.

Ik vind het erg jammer dat de “medische” wereld geen advies geeft over alternatieve geneeswijzen (.. voor zwangerschapsklachten.. ) en het wegwuiven met: ‘Het hoort erbij.’ Anders was ik tijdens mijn zwangerschap al bij Jenny geweest.

Groetjes M