Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie

Oorsprong

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze die al duizenden jaren door de Egyptenaren wordt toegepast. Ook in landen als India en China is Reflexologie al sinds mensenheugenis bekend. Pas in het begin van de vorige eeuw werd deze behandelwijze geintroduceerd in de Westerse wereld.

Principe

Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat o.a. op onze voeten, handen en oren reflexzones liggen die corresponderen met organen, klieren, spieren, gewrichten en andere delen van ons lichaam. Ook liggen er reflexpunten op de zogenaamde meridianen. Punten waar in de acupunctuur gebruik van wordt gemaakt, maar ook toegepast worden in de lichaamsreflexologie. Blokkades in het lichaam worden door drukpunttechnieken opgeheven of verlicht. Door de prikkels die worden gegeven wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Holistisch

Reflexzonetherapie is een holistische therapie waarbij niet alleen naar de klachten wordt gekeken. Minstens zo belangrijk is dat de klient zich bewust wordt van de oorzaak van de klacht en van zijn of haar leefwijze. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied.

De Kracht van Reflexologie: ontgifting, ontspanning, doorbloeding en afvoeren (door o.a. lymfedrainage).