Voetenwerk

Voetenwerk .... het werkt!

In het eerste jaar van mijn opleiding aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen kwam mevr. X bij mij als proefklient voor een opdracht uit de module Voetreflexzonethrapie.

Voor aanvang van de behandelingen heb ik een foto van haar voeten gemaakt.

Mevrouw had o.a. ernstige vermoeidheidsklachten. Zij was destijds vanwege haar klachten genoodzaakt elke middag te rusten en voelde zich desondanks 's avonds nog "uitgeteld". Ik heb haar eerst intensief met voetreflexologie behandeld en aanvullend met massage. De klachten zijn na verloop van tijd aanzienlijk afgenomen.

Voor de behandeling Na de behandeling

Na verloop van tijd heb ik voor een nieuwe studie-opdracht nogmaals een foto van haar voeten gemaakt. Bij het afnemen van de klachten zie je de structuur van de voeten veranderen. Dit is duidelijk weer te vinden in het verschil tussen de beide foto's.

Op de eerste foto zie je voeten die er oververmoeid, rimpelig en grauw uitzien. Er zit een kleine verdikking in het middengedeelte van haar beide voeten. Dit wijst op overbelasting van het niergebied, wat vermoeidheid tot gevolg kan hebben.

Op de tweede foto is de verdikking verdwenen. De voeten zijn nog wat rimpelig, maar vertonen een veel rustiger en gezonder beeld. Een weerspiegeling van haar gezondheid op dat moment.

Een mooi voorbeeld van voetenwerk!

Jenny Schipper

Jenny Schipper-Boes
Prins Hendrikkade 101
7941 MD Meppel
Tel: 06-57595320
info@spirarevoetreflex.nl
KVK 01133572

Afgestudeerd aan de Academie
voor Natuurlijke Geneeswijzen
Noord Nederland.

Aangesloten bij de
beroepsvereniging VNRT
Website: VNRT

Ingeschreven als
Registertherapeut BNG
HBO-register Beroepsbeoefenaren
Natuurlijke Gezondheidszorg
Website: RBCZ

Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)
Het centrum voor klachten-
en geschillenafhandeling
in de complementaire zorg.
Website: SCAG