Jubileumjaar

Een korte terugblik op vijf jaar Spirarevoetreflex.

Ik kon niet wachten om te beginnen
In juni 2008 mijn hbo-diploma Integrale Reflexzonetherapie gehaald en per 1 juli zwaaide de deur van mijn praktijk open. Ik kon niet wachten om te beginnen. Door van tevoren goed te netwerken had ik die eerste maand al 11 klienten op de bank gehad. Aansluitend in september ben ik met de opleiding Meridiaanreflexologie begonnen, een gouden greep! In goed overleg met mijn toenmalig manager daalden mijn contracturen naar mate mijn praktijk groeide. Een goede balans. Het verliep zoals ik ooit had gedroomd. 

Time-out
En toen een time-out: ziek, angst, onzekerheid maar ook al gauw het vertrouwen dat ik het zou redden. En dat heb ik gedaan. Ik ben er sterker van geworden. Ik was er klaar mee met die rotkanker!

Mijn praktijk en mijn kennis groeiden al snel weer
De praktijk groeide snel weer. Ook mijn ervaring en kennis door meerdere themadagen, bijscholingen, opleidingen. Onder andere Zwangerschapsreflexologie. Mijn mooie baantje ging ten onder in een re-organisatie. Na een korte maar heftige relatie met het UWV was ik daar ook al gauw klaar mee. Nu per 1 januari van dit jubileumjaar was ik vrij van storende elementen en vanaf die tijd voel ik mij een echte ZZP-er. Ik kan mijn eigen agenda bepalen. Heerlijk!

Heel wat meer dan Voetreflex
Inmiddels heb ik heel wat meer te bieden dan Voetreflex. Begin dit jaar heb ik een basisopleiding Manuele Lymfedrainage af gerond. Mijn laatste bijscholing was Metamorfosemassage: een feestje om te leren, te ondergaan en vooral om mee te werken. Dit feestje wil ik graag delen. Meer hierover onder het "kopje" Behandelingen op de pagina Spirare van facebook.

Jenny Schipper

Jenny Schipper-Boes
Prins Hendrikkade 101
7941 MD Meppel
Tel: 06-57595320
info@spirarevoetreflex.nl
KVK 01133572

Afgestudeerd aan de Academie
voor Natuurlijke Geneeswijzen
Noord Nederland.

Aangesloten bij de
beroepsvereniging VNRT
Website: VNRT

Ingeschreven als
Registertherapeut BNG
HBO-register Beroepsbeoefenaren
Natuurlijke Gezondheidszorg
Website: RBCZ

Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)
Het centrum voor klachten-
en geschillenafhandeling
in de complementaire zorg.
Website: SCAG