Jenny Schipper

Mijn werk
Mijn werkzame leven begon in een somatisch verpleeghuis. Hier heb ik een opleiding als ziekenverzorgende gevolgd. Na een lange periode te hebben genoten van de zorg voor mijn kinderen, heb ik mijn werk weer opgepakt in een psycho-geriatrisch verpleeghuis.

Na verloop van tijd ben ik overgestapt naar de thuiszorg. Zorg verlenen bij de mensen thuis heb ik beleefd als een heerlijk vrij leven, met toen nog voldoende tijd en aandacht voor de minder valide medemens.

Mijn werk later als planner bij de thuiszorg en daarnaast nog jarenlang actief in de gemeentepolitiek is een mooie tijd om op terug te zien. Zeker ook een tijd van heel veel kennis opdoen. Maar ... bovenal een tijd van hectiek en haast. Mijzelf voorbij lopen. Van tijd tot tijd mijzelf tegenkomen.

Anders
Op een gegeven moment wilde ik het anders gaan doen. Anders met tijd omgaan. Anders met mensen omgaan. Maar vooral anders voor mezelf zijn.
Dat andere zocht en vond ik in mijn opleiding Integrale Reflexologie aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen Noord Nederland. Hier kon ik mee uit de voeten.

Opleidingen
Na het behalen van mijn diploma heb ik op de Academie aansluitend een anderhalf jaar durende vervolgopleiding gevolgd voor Meridiaanreflexologie. Een waardevolle aanvulling op de kennis die ik al had en die mijn vakkennis en mijn behandelmogelijkheden integraler heeft gemaakt.

Aanvullingen
De liefde voor mijn vak maakt dat aanvullingen en bijscholingen door blijven gaan.

Door een cursus zwangerschapsreflexologie kan ik niet alleen zwangeren ondersteuning bieden, maar deze cursus heeft mij ook een dusdanig inzicht gegeven in de hormoonsystemen, dat ik dit verder kan toepassen in het behandelen van vrouwen tijdens en na de overgang.

Een uitgebreide opleiding Chinflex gaf inzicht op de Chinese filosofie achter de Reflexzonetherapie en met name nog extra kennis van de meridianenleer.

Kanker
Op het gebied van kanker ben ik helaas door eigen ervaring wijzer geworden. Door veelvuldige behandelingen van mijn collega's tijdens o.a. mijn chemokuren, bestralingen en de gehele tijd van het ziekteproces heb ik zelf kunnen ervaren hoe reflexologie ondersteunend kan werken in een zware periode van je leven.

Gedreven door mijn positieve ervaringen heb ik mij verder verdiept in wat gezonde voeding hierin verder nog kan betekenen. Kankerpreventie deels al gevolgd en staat deels nog op mijn lijstje.

Het had tijd nodig, maar op een gegeven moment was ik er klaar voor om naar anderen toe uit te dragen wat ik in deze zelf heb ervaren. Mijn "anders" gaan leven en werken heeft er een dimensie bij gekregen.

Van januari t/m april 2019 volg ik een opleiding OncoReflex om mij nog verder te verdiepen wat Reflexologie voor mensen met kanker kan betekenen. De ontwikkelingen ook op ons vakgebied staan niet stil. Voor mij heel belangrijk om juist bij Kanker bij te scholen en bij te blijven.

Jenny Schipper

Jenny Schipper-Boes
Prins Hendrikkade 101
7941 MD Meppel
Tel: 06-57595320
info@spirarevoetreflex.nl
KVK 01133572

Afgestudeerd aan de Academie
voor Natuurlijke Geneeswijzen
Noord Nederland.

Aangesloten bij de
beroepsvereniging VNRT
Website: VNRT

Ingeschreven als
Registertherapeut BNG
HBO-register Beroepsbeoefenaren
Natuurlijke Gezondheidszorg
Website: RBCZ

Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)
Het centrum voor klachten-
en geschillenafhandeling
in de complementaire zorg.
Website: SCAG