Reflexologie

Integrale Reflexologie


Oorsprong
Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze die al duizenden jaren door de Egyptenaren wordt toegepast. Ook in landen als India en China is Reflexologie al sinds mensenheugenis bekend. Pas in het begin van de vorige eeuw werd deze behandelwijze geintroduceerd in de Westerse wereld.

Principe
Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat o.a. op onze voeten, handen en oren reflexzones liggen die corresponderen met organen, klieren, spieren, gewrichten en andere delen van ons lichaam. Ook liggen er reflexpunten op de zogenaamde meridianen. Punten waar in de acupunctuur gebruik van wordt gemaakt, maar ook toegepast worden in de lichaamsreflexologie. Blokkades in het lichaam worden door drukpunttechnieken opgeheven of verlicht. Door de prikkels die worden gegeven wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Holistisch
Reflexzonetherapie is een holistische therapie waarbij niet alleen naar de klachten wordt gekeken. Minstens zo belangrijk is dat de klient zich bewust wordt van de oorzaak van de klacht en van zijn of haar leefwijze. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied.

De Kracht van Reflexologie: ontgifting, ontspanning, doorbloeding en afvoeren (door o.a. lymfedrainage).

Jenny Schipper

Jenny Schipper-Boes
Prins Hendrikkade 101
7941 MD Meppel
Tel: 06-57595320
info@spirarevoetreflex.nl
KVK 01133572

Afgestudeerd aan de Academie
voor Natuurlijke Geneeswijzen
Noord Nederland.

Aangesloten bij de
beroepsvereniging VNRT
Website: VNRT

Ingeschreven als
Registertherapeut BNG
HBO-register Beroepsbeoefenaren
Natuurlijke Gezondheidszorg
Website: RBCZ

Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)
Het centrum voor klachten-
en geschillenafhandeling
in de complementaire zorg.
Website: SCAG